Kinesiotape

Wat is kinesiologie:

Kinesiology taping is de verzamelnaam voor het tapen met elastische tape. Het doel van taping is het verminderen van lichamelijke klachten.

Kinesiotape aanbrengen kunt u zelf:

 • Kinesiologisch tapen is geen vervanger voor (reguliere) therapeutische blessurebehandelingen. Overleg vooraf met uw fysiotherapeut of de werking van kinesiotape een ondersteunende rol kan spelen in de behandeling van uw lichamelijke klachten. Niet elke klacht is namelijk gebaat bij intapen.
 • Als u zelf kinesio sporttape kunt plakken, dan hoeft u hiervoor niet (meer) tot uw fysiotherapeut te wenden. Dit scheelt tijd en geld.

Just Tape It ™ meer dan kinesiology tape

Onze klanten op de particuliere markt zijn sporters en mensen die op een andere wijze een blessure hebben opgelopen. Zij hebben van hun arts of fysiotherapeut leren tapen en zetten dit nu zelf voort, zonder hulp van de behandelaar.

Wie sporttape gebruikt, wil ook graag dat dit er leuk een aantrekkelijk uitziet. Daarom heeft Just Tape It ™ gekozen voor hippe, frisse kleuren en patronen, die bij de persoonlijkheid en/of sportoutfit past. Het commerciële uiterlijk van de tape doet niets af aan de kwaliteit. Al onze tapes zijn gebruiksvriendelijk, waterresistent, hypoallergeen en ademend.

Onze particuliere klanten hebben (indien gewenst) een eigen account, waarmee ze gemakkelijk kunnen bestellen. Bij vragen kunnen ze natuurlijk terecht bij onze deskundige klantenservice.

Missie

De markt van de kinosiology tape ontwikkelt zich razendsnel en Just Tape It ™ wil hierbij vooroplopen. Daarom is er gekozen voor een kwalitatief hoogwaardige kinesiology tape in diverse kleuren en patronen. Door te kiezen voor diverse kleuren(combinaties), kan de gebruiker er een persoonlijk tintje aan geven en zich onderscheiden van anderen. Bovendien: welke sporter vindt het nu niet leuk als de tape naadloos bij zijn sportoutfit past? Het oog wil immers ook wat.

Met de kinesiotape van Just Tape It ™ wordt taping een persoonlijke en kunstzinnige uiting. Wij noemen dat 'the art of taping'.

Productie

Just Tape It ™ heeft gekozen voor een productieproces in Korea. De productie in China is wellicht iets goedkoper, maar zij blijken niet over de noodzakelijke know how te beschikken. Bij Just Tape It ™ staat de kwaliteit voorop.

Werking kleuren kinesiotape

De verschillende kleuren tape zijn ontstaan vanuit de ideeën uit de kleurentherapie. Inmiddels kiezen de enthousiaste gebruikers vooral voor de kleuren die bij hen passen. Ga voor effen kleuren die mooi staan bij uw outfit. Of combineer de gekleurde tape met een bijzonder patroon en creëer uw eigen, unieke look. Alles kan met de tape van Just Tape It ™. Wij noemen dat ook wel de ‘art of taping’. Welke kleuren versterken uw uitstraling? Bekijk alle kleuren en patronen kinesiology sporttape van Just Tape It ™.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt kinesiotape?

De tape heeft dezelfde dikte en rekbaarheid als de huid, waardoor de tape zich goed aanpast aan de eigenschappen van de huid. De tape heeft effect op de onderhuidse structuren en beïnvloedt diverse systemen in het lichaam die van invloed zijn op het lichaamseigen herstelproces .

Waarvoor wordt kinesiotape gebruikt?

De tape van Just Tape It is inzetbaar voor het behandelen van uiteenlopende blessures en klachten.
Het zorgt voor een sneller herstel van een blessure of kan het herstel na een operatie positief beïnvloeden. De medical tape kan tevens preventief worden gebruikt tijdens het sporten om bijvoorbeeld enkelverzwikking of klachten door overbelasting te voorkomen.

Kinesiotape biedt ondersteuning en goede resultaten bij:

 • Rugklachten;
 • Knieklachten;
 • Schouderklachten;
 • Enkelinstabiliteit;
 • Hielspoor;
 • Menstruatieklachten;
 • Kneuzingen;
 • Houdingscorrecties.

Welke tapetechnieken kunnen worden toegepast met Medical Taping?

Voor elke klacht moet een andere tapetechniek worden gebruikt. De tape is rekbaar en bij iedere toepassing is verschillende rek gewenst. In het algemeen kunt u het beste het te tapen lichaamsdeel in gerekte positie brengen om daarna de tape aan te leggen zonder, of met geadviseerde rek.

De volgende technieken worden veelvuldig gebruikt:

 • Spiertechnieken om een gebied te ontspannen of om een spier te activeren;
 • Ligamenttechnieken worden toegepast voor het stabiliseren van gewrichten of voor het behandelen van pijnpunten;
 • Lymfetechnieken voor het afvoeren van vocht en afvalstoffen na een trauma, zoals het verzwikken van een enkel en verdraaien van een knie.
  Hematomen (blauwe plekken) verdwijnen tevens sneller met lymfestroken.

Zitten er medicijnen in de tape?

Door de positieve, snelle resultaten en ervaringen na een tapebehandeling verwachten veel mensen dat er medicijnen in de tape zijn verwerkt, het tegendeel is waar. Er zijn geen medicijnen verwerkt in de tape.
De positieve effecten bereikt u door de specifieke eigenschappen van de tape te combineren met de juiste technieken. Het lichaamseigen herstelproces wordt gestimuleerd, waardoor resultaat al vaak direct merkbaar is binnen de eerste tapebehandeling.
Daarbij moet opgemerkt worden dat problemen door blessures c.q. klachten niet weggenomen kunnen worden maar, doordat u pijnvrij kunt tapen, het bewegen makkelijker gaat (natuurlijk) waardoor een sneller herstel bevorderd wordt.

Kan ik douchen en/of zwemmen met de tape van Just Tape It ™?

Kinesiotape van Just Tape It ™ is water-resistant. Douchen, zwemmen of baden vormt geen probleem. Het katoen in de tape neemt wel wat water op. Wij adviseren om na het douchen of zwemmen de tape voorzichtig droog te deppen.
Föhnen of andere warmtebronnen gebruiken om de tape te drogen raden we sterk af, dit kan huidreacties veroorzaken.

Moet ik de huid schoonmaken voor het tapen?

De tape hecht niet goed op huid waarop vette producten, zoals crémes of massageolie zijn gebruikt. Ook het gebruik van crémespoeling kan de kleefkracht van de tape bij een schouder- of nekapplicaties verminderen. Zorg daarom voor een schone en ontvette huid voordat u gaat tapen.
Om de huid schoon en vetvrij te maken als voorbereiding op het aanbrengen van de tape, kunt u onze PreTaping spray gebruiken.

Is het mogelijk om over beharing te plakken?

De kinesiology tape van Just Tape It ™ moet rechtstreeks op de huid hechten voor een goed resultaat, bij teveel beharing ligt de tape op het haar. De tape heeft hierdoor minder effect en kan gaan irriteren. Wij adviseren de beharing met een trimmer (niet met een scheermes) te verwijderen, zodat er geen wondjes kunnen ontstaan.

Tapen over een beschadigde huid, is dat mogelijk?

De kinesiology tape van Just Tape It ™ is niet steriel en kunt u om die reden niet toepassen op een beschadigde huid. U kunt wel om een wond heen tapen om wondgenezing te bevorderen.
Om kinesiology tape te kunnen gebruiken, moet de huid voldoende belastbaar zijn. Dit betekent dat bij het tapen van littekens de wond gesloten en de huid in goede conditie moet zijn.

Is de kinesiology tape van Just Tape It ™ hypoallergeen?

De tape is gemaakt van hypoallergeen materiaal. Wij gebruiken hoogwaardig katoen waar we latexvrije, elastische vezels doorheen vlechten. De lijmlaag is van 100% acryl en wordt ook door mensen met een pleisterallergie doorgaans goed verdragen. Doordat we de lijmlaag in een patroon aanbrengen, wordt de huid niet afgesloten. De tape laat lichaamseigen vocht door.
Toch komen er in de praktijk soms wel huidirritaties voor.
Dit kan ontstaan door:

 • Techniekfouten, de tape met teveel rek aanbrengen, of tapen over huidplooien;
 • Medicijngebruik, zoals bloedverdunners;
 • Het verkeerd verwijderen van de tape;
 • Een overreactie van het lichaam: soms lijkt er huidirritatie te ontstaan, maar de rode verkleuring van de huid is het effect van normaliseren van de doorbloeding.

In alle gevallen geldt: verwijder direct de tape indien deze niet goed aanvoelt!

Hoe kan ik de tape het best verwijderen?

De kinesiology tape van Just Tape It ™  verwijdert u rustig en zorgvuldig, zodat huidirritaties of huidbeschadiging voorkomen wordt. Het verwijderen kan op verschillende manieren.

 • Bij een goed belastbare huid: de huid met de hand fixeren en de tape stukje voor stukje met de haargroeirichting mee verwijderen. Plaats de fixerende hand steeds vlak achter de tape. Hoewel de lijmlaag niet in water oplosbaar is, vinden veel mensen het prettig de tape onder de douche te verwijderen.
 • Bij een meer kwetsbare huid of bij kinderen: de tape inwrijven met (baby)olie en de olie goed laten intrekken, hierdoor laat de tape gemakkelijk los.
 • Een ander handig hulpmiddel is Sterilium. Even laten intrekken zodat de lijmlaag de kans krijgt om op te lossen, vervolgens de tape rustig verwijderen.
 • Normaal gesproken levert het verwijderen van de tape geen enkel probleem op. De tape laat zich makkelijk verwijderen. Mochten er toch lijmresten op de huid achterblijven, kan deze met warm water en zeep schoongemaakt worden.

Kan ik de tape zelf aanbrengen?

Voor een positief resultaat is het noodzakelijk om voldoende kennis te hebben van het te behandelen probleem ën van de juiste tapetechnieken.
Verkeerd gebruik kan een averechts effect hebben of zelfs een nieuw probleem creëren. Wij bevelen aan om pas na een grondige uitleg en goede instructies van een therapeut met voldoende tape ervaring, zelf te gaan tapen. Bekijk tevens onze instructievideo's. Hierin leggen we stap voor stap de beste tapetechnieken uit.
Neem bij twijfel of klachten altijd contact op met een deskundige (para)medicus.

Hoe lang kan ik de tape dragen?

De kinesiology tape van Just Tape It ™ kan blijven zitten zolang het hecht, maar zal echter op enig moment loslaten. Gemiddeld blijft een tape 3 á 7 dagen zitten. Tape op de hand of voet laat meestal iets sneller los. Door 's nachts met een kous te slapen, hecht de tape zich op een voet langer.
Om de hechting van de tape te bevorderen, is het aan te raden om, na het aanbrengen, de tape  warm te wrijven. De tape neemt de temperatuur aan van de huid en hecht na ongeveer een half uur optimaal.
Kleedt u zich De na het tapen voorzichtig aan, zodat de uiteinden van de tape niet loslaten.

Tip: wrijf de tape na het aanbrengen in met talkpoeder. Het talkpoeder hecht zich aan de randen van de tape, waardoor de tape niet blijft plakken aan de kleding.

Kan de tape gebruikt worden tijdens een zwangerschap?

Sommige tape applicaties zijn sterk af te raden tijdens de zwangerschap. Wij adviseren om contact op te nemen met een behandelend therapeut of arts, om samen de mogelijkheden te overleggen.