Veelgestelde vragen

INLOGGEN

 1. Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen?

  Op de inlogpagina kunt u klikken op de link ‘wachtwoord vergeten’. Voer hier uw e-mailadres in. U ontvangt een e-mail met een persoonlijke link om een nieuw wachtwoord aan te maken. Met uw nieuwe wachtwoord kun u direct inloggen.

 2. Is het veilig om in te loggen?

  Ja, u kunt veilig inloggen en alle persoonlijke gegevens die u invult worden via een beveiligde verbinding naar onze server verstuurd. Hierdoor is uw privacy gewaarborgd.


KOPEN ALS GAST

 1. Zitten er nadelen aan het bestellen als gast?

  Bestelt u als gast, dan wordt u geen supporter van Just Tape It.

 2. Wat zijn de voordelen van een account?

  Als u een account aanmaakt, wordt u tevens supporter van Just Tape It  en kunt u altijd makkelijk bestellen. Als supporter kunt u ook benaderd worden voor eventuele promotiecampagnes waarbij we uw hulp kunnen gebruiken.


ACCOUNT AANMAKEN

 1. Wat zijn de voordelen van een account?

  Als u een account aanmaakt, wordt u tevens supporter van Just Tape It  en kunt u altijd makkelijk bestellen. Als supporter kunt u ook benaderd worden voor eventuele promotiecampagnes waarbij we uw hulp kunnen gebruiken.

 2. Ben ik verplicht een account aan te maken?

  Nee, u bent niet verplicht een account aan te maken. U kunt ook als gast een bestelling plaatsen.

 3. Zijn alle gegevens noodzakelijk?

  Het is niet noodzakelijk om alle gevraagde gegevens in te vullen. Gegevens die noodzakelijk zijn herkent u aan een (*).

 4. Worden de gegevens via een beveiligde verbinding verzonden?

  Alle persoonlijke gegevens die u invult, worden via een beveiligde verbinding verstuurd naar onze server. Hierdoor is uw privacy gewaarborgd.

 5. Worden mijn gegevens vertrouwelijk behandeld?

  Zeker, uw persoonlijke gegevens verstrekken wij niet aan derden. We gebruiken ze alleen voor het verwerken van uw bestelling of het beantwoorden van uw vragen. En wilt u op de hoogte blijven van leuke aanbiedingen, nieuws en evenementen waarbij Just Tape It ™ aanwezig is, dan kunt u uw aanmelden voor onze nieuwsbrief.


BETALEN

 1. Welke betaalmogelijkheden heb ik?

  Hieronder vindt u de betalingsmogelijkheden per land:

  Nederland: Ideal, Creditcard (Mastercard/Visacard),
  Duitsland: GiroPay, Sofort Banking
  België: Mister Cash, Sofort Banking

 2. Worden gegevens via een beveiligde verbinding verzonden?

  Alle persoonlijke gegevens die u invult, worden via een beveiligde verbinding verstuurd naar onze server. Hierdoor is uw privacy gewaarborgd.

 3. Is betalen veilig?

  Ja, alle betalingen worden verricht via een vertrouwde en beveiligde internet betaalomgeving. Daarmee is de veiligheid van betaling altijd gegarandeerd.

 4. Ontvang ik een bevestiging van mijn betaling?

  Nadat u een bestelling hebt afgerond, ontvangt u een bevestiging per e-mail. Daarin informeren we u ook over de bezorging van uw bestelling.

  Bij betalingen via Ideal hebt u zelf de mogelijkheid om een betalingsbewijs uit te printen. Daarnaast ontvang je van ons een bevestiging zodra wij u betaling hebben ontvangen.


VERZENDEN EN RETOURNEREN

 1. Betaal ik verzendkosten?

  Bestellingen vanaf € 45,- verzenden we gratis. Voor bestellingen onder € 45,- betaalt u € 2,95 verwerkings- en administratiekosten.

 2. Binnen welke termijn kan ik retourneren?

  U kunt de bestelling binnen 14 dagen kosteloos retourneren.

 3. Hoe kan ik de bestelling retour sturen?

  U kunt de bestelling retourneren naar het onderstaande adres:

  Just Tape It BV
  t.a.v. afdeling retouren
  Midzomerweg 10B
  7532 SW Zwolle

 4. Krijg ik bij een retourzending ook de verzendkosten terug?

  Wanneer u de hele bestelling terugstuurt, dan ontvangt u ook de eventueel betaalde verwerkings- en administratiekosten binnen 15 dagen terug. Een voorwaarde is wel dat u de verpakking ongeopend retour stuurt.

 5. Hoe werkt bezorgen bij Just Tape It ™?

  Bestelt u op een werkdag voor 14.30 uur, dan zenden we de producten nog dezelfde dag naar je toe. U heeft de bestelling dan in principe de volgende werkdag in huis. Via het track en trace-systeem kunt u uw bestelling volgen.

  Heeft u na drie werkdagen de bestelling nog niet ontvangen? Dan is er iets misgegaan in het bestel- en/of afleverproces. Neem contact op met onze klantenservice en we zorgen dat uw bestelling snel wordt bezorgd.

 6. Wat is de levertijd van mijn bestelling?

  Just Tape It streeft ernaar om op werkdagen binnen 24 uur een bestelling af te leveren (in Nederland).

 7. Wie bezorgt mijn bestelling?

  Uw bestelling wordt bezorgd door de pakketdienst DHL.


GARANTIE

 1. Hoelang krijg ik garantie op mijn aankoop?

  Op alle artikelen die u bij ons koopt zit een wettelijke garantietermijn. Dat betekent dat een artikel bij levering in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren moet werken.
  Is het artikel dat u ontvangt niet in goede staat, dan zorgen we zo snel mogelijk voor een passende oplossing. Afhankelijk van het artikel ontvangt u een vervangend product of het aankoopbedrag retour. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Als het artikel oneigenlijk is gebruikt, dan kunt u geen aanspraak maken op de garantie.

 2. Klacht melden

  Mocht u over een aankoop klachten hebben of ontevreden zijn, neem dan altijd contact op met onze klantenservice. Samen zoeken wij naar een passende oplossing.


PRODUCTINFORMATIE

 1. Hoe werkt de kinesiotape?

  De tape heeft dezelfde dikte en rekbaarheid als de huid, waardoor de tape zich goed aanpast aan de eigenschappen van de huid. De tape heeft effect op de onderhuidse structuren en beïnvloedt diverse systemen in het lichaam die van invloed zijn op het lichaamseigen herstelproces.

 2. Waarvoor wordt kinesiotape gebruikt?

  De tape van Just Tape It is inzetbaar voor het behandelen van uiteenlopende blessures en klachten.
  Het zorgt voor een sneller herstel van een blessure of kan het herstel na een operatie positief beïnvloeden. De medical tape kan tevens preventief worden gebruikt tijdens het sporten om bijvoorbeeld enkelverzwikking of klachten door overbelasting te voorkomen.

  Kinesiotape biedt ondersteuning en goede resultaten bij:
  – Rugklachten
  – Knieklachten
  – Schouderklachten
  – Enkelinstabiliteit
  – Hielspoor
  – Menstruatieklachten
  – Kneuzingen
  – Houdingscorrecties

 3. Welke tapetechnieken kunnen worden toegepast met Medical Taping?

  Voor elke klacht moet een andere tapetechniek worden gebruikt. De tape is rekbaar en bij iedere toepassing is verschillende rek gewenst. In het algemeen kunt u het beste het te tapen lichaamsdeel in gerekte positie brengen om daarna de tape aan te leggen zonder, of met geadviseerde rek.

  De volgende technieken worden veelvuldig gebruikt:

  • Spiertechnieken om een gebied te ontspannen of om een spier te activeren;
  • Ligamenttechnieken worden toegepast voor het stabiliseren van gewrichten of voor het behandelen van pijnpunten;
  • Lymfetechnieken voor het afvoeren van vocht en afvalstoffen na een trauma, zoals het verzwikken van een enkel en verdraaien van een knie.
   Hematomen (blauwe plekken) verdwijnen tevens sneller met lymfestroken.
 4. Zitten er medicijnen in de tape?

  Door de positieve, snelle resultaten en ervaringen na een tapebehandeling verwachten veel mensen dat er medicijnen in de tape zijn verwerkt, het tegendeel is waar. Er zijn geen medicijnen verwerkt in de tape.

  De positieve effecten bereikt u door de specifieke eigenschappen van de tape te combineren met de juiste technieken. Het lichaamseigen herstelproces wordt gestimuleerd, waardoor resultaat al vaak direct merkbaar is binnen de eerste tapebehandeling.
  Daarbij moet opgemerkt worden dat problemen door blessures c.q. klachten niet weggenomen kunnen worden maar, doordat u pijnvrij kunt tapen, het bewegen makkelijker gaat (natuurlijk) waardoor een sneller herstel bevorderd wordt.

 5. Kan ik douchen en/of zwemmen met de tape van Just Tape It ™?

  Kinesiotape van Just Tape It ™ is water-resistant. Douchen, zwemmen of baden vormt geen probleem. Het katoen in de tape neemt wel wat water op. Wij adviseren om na het douchen of zwemmen de tape voorzichtig droog te deppen.

  Föhnen of andere warmtebronnen gebruiken om de tape te drogen raden we sterk af, dit kan huidreacties veroorzaken.

 6. Moet ik de huid schoonmaken voor het tapen?

  De tape hecht niet goed op huid waarop vette producten, zoals crèmes of massageolie zijn gebruikt. Ook het gebruik van crèmespoeling kan de kleefkracht van de tape bij een schouder- of nekapplicaties verminderen. Zorg daarom voor een schone en ontvette huid voordat u gaat tapen.

  Om de huid schoon en vetvrij te maken als voorbereiding op het aanbrengen van de tape, kunt u onze PreTaping spray gebruiken.

 7. Is het mogelijk om over beharing te plakken?

  De kinesiology tape van Just Tape It ™ moet rechtstreeks op de huid hechten voor een goed resultaat, bij teveel beharing ligt de tape op het haar. De tape heeft hierdoor minder effect en kan gaan irriteren. Wij adviseren de beharing met een trimmer (niet met een scheermes) te verwijderen, zodat er geen wondjes kunnen ontstaan.

 8. Tapen over een beschadigde huid, is dat mogelijk?

  De kinesiology tape van Just Tape It ™ is niet steriel en kunt u om die reden niet toepassen op een beschadigde huid. U kunt wel om een wond heen tapen om wondgenezing te bevorderen.

  Om kinesiology tape te kunnen gebruiken, moet de huid voldoende belastbaar zijn. Dit betekent dat bij het tapen van littekens de wond gesloten en de huid in goede conditie moet zijn.

 9. Is de kinesiology tape van Just Tape It ™ hypoallergeen?

  De tape is gemaakt van hypoallergeen materiaal. Wij gebruiken hoogwaardig katoen waar we latexvrije, elastische vezels doorheen vlechten. De lijmlaag is van 100% acryl en wordt ook door mensen met een pleisterallergie doorgaans goed verdragen. Doordat we de lijmlaag in een patroon aanbrengen, wordt de huid niet afgesloten. De tape laat lichaamseigen vocht door.

  Toch komen er in de praktijk soms wel huidirritaties voor.
  Dit kan ontstaan door:

  • Techniekfouten, de tape met teveel rek aanbrengen, of tapen over huidplooien;
  • Medicijngebruik, zoals bloedverdunners;
  • Het verkeerd verwijderen van de tape;
  • Een overreactie van het lichaam: soms lijkt er huidirritatie te ontstaan, maar de rode verkleuring van de huid is het effect van normaliseren van de doorbloeding.

  In alle gevallen geldt: verwijder direct de tape indien deze niet goed aanvoelt!

 10. Hoe kan ik de tape het best verwijderen?

  De kinesiology tape van Just Tape It ™  verwijdert u rustig en zorgvuldig, zodat huidirritaties of huidbeschadiging voorkomen wordt.

  Het verwijderen kan op verschillende manieren.

  • Bij een goed belastbare huid: de huid met de hand fixeren en de tape stukje voor stukje met de haargroeirichting mee verwijderen. Plaats de fixerende hand steeds vlak achter de tape. Hoewel de lijmlaag niet in water oplosbaar is, vinden veel mensen het prettig de tape onder de douche te verwijderen;
  • Bij een meer kwetsbare huid of bij kinderen: de tape inwrijven met (baby)olie en de olie goed laten intrekken, hierdoor laat de tape gemakkelijk los;
  • Een ander handig hulpmiddel is Sterilium. Even laten intrekken zodat de lijmlaag de kans krijgt om op te lossen, vervolgens de tape rustig verwijderen;
  • Normaal gesproken levert het verwijderen van de tape geen enkel probleem op. De tape laat zich makkelijk verwijderen. Mochten er toch lijmresten op de huid achterblijven, kan deze met warm water en zeep schoongemaakt worden.
 11. Kan ik de tape zelf aanbrengen?

  Voor een positief resultaat is het noodzakelijk om voldoende kennis te hebben van het te behandelen probleem én van de juiste tapetechnieken.

  Verkeerd gebruik kan een averechts effect hebben of zelfs een nieuw probleem creëren. Wij bevelen aan om pas na een grondige uitleg en goede instructies van een therapeut met voldoende tape ervaring, zelf te gaan tapen. Bekijk tevens onze instructievideo’s. Hierin leggen we stap voor stap de beste tapetechnieken uit.

  Neem bij twijfel of klachten altijd contact op met een deskundige (para)medicus.

 12. Hoe lang kan ik de tape dragen?

  De kinesiology tape van Just Tape It ™ kan blijven zitten zolang het hecht, maar zal echter op enig moment loslaten. Gemiddeld blijft een tape 3 à 7 dagen zitten. Tape op de hand of voet laat meestal iets sneller los. Door ‘s nachts met een kous te slapen, hecht de tape zich op een voet langer.

  Om de hechting van de tape te bevorderen, is het aan te raden om, na het aanbrengen, de tape  warm te wrijven. De tape neemt de temperatuur aan van de huid en hecht na ongeveer een half uur optimaal.
  Kleedt u zich De na het tapen voorzichtig aan, zodat de uiteinden van de tape niet loslaten.

  Tip: wrijf de tape na het aanbrengen in met talkpoeder. Het talkpoeder hecht zich aan de randen van de tape, waardoor de tape niet blijft plakken aan de kleding.

 13. Kan de tape gebruikt worden tijdens een zwangerschap?

  Sommige tape applicaties zijn sterk af te raden tijdens de zwangerschap. Wij adviseren om contact op te nemen met een behandelend therapeut of arts, om samen de mogelijkheden te overleggen.

 14. Kan ik de tape gebruiken als ik medicijnen gebruik?

  Gebruik wordt afgeraden bij medicijngebruik (onder doktersvoorschrift)

 15. Waar moet ik nog meer op letten?

  Wij raden u aan om voor het gebruik de meegeleverde bijsluiter goed door te lezen.